Онлайн магазин за поръчка на ученически униформи.

   +359 876 741 377   гр. София

Какво представлява директният печат (DTG) върху облекла

Един от най-новите и бързо набиращи популярност в последните години метод за печат върху текстил и готови облекла е директният печат. Още наричан дигитален печат или DTG (direct to garment) този метод на щампиране дава възможност вашият дизайн, изображение, текст или лого да бъдат изобразени върху дреха или текстил като пълноцветни изображения директно от компютърно изображение.

Технологията се прилага чрез специално разработени мастилено струйни принтери (ink jet), които работят с мастила на водна основа. При DTG принта мастилата навлизат в материята, след което се изсушават на подходяща температура, като по този начин изображението се запечатва върху тъканите на текстила.

Какви са предимствата на директния печат

 1. Няма изискване за минимуми на печат – DTG ви дава възможност да печатате мотиви върху единични или малко на брой дрехи.
 2. Възможност за отпечатване на пълноцветни изображения – за разлика от някои методи, при които има ограничения в броя на цветовете за печат или допълнителни изисквания за диапазона на цветовете, при директния печат може да бъде възпроизведено всяко едно пълноцветно изображение, дори ваша снимка върху тениска, блуза и др.
 3. Няма изисквания за цвета на текстила, върху който се печата.
 4. Кратки срокове за изпълнение на поръчките – за разлика от други методи на печат като ситопечата, при DTG няма нужда от предварителна изработка на сита (щанци), което натоварва с допълнителни разходи и време, а и не е рентабилно, ако се печатат количества под 50-100 броя. Достатъчно е да имаме изображение в подходящия формат, на което ще обърнем внимание по-долу.
 5. Висококачествени и прецизни резултати – изображението или мотивът, който се печата е точно копие на цифровото изображение, което залагаме за принтиране.

Какво ви предлагаме ние от DTG Studio TODDIS

Използваме последно поколение машина за директен печат от POLYPRINT с мастила на водна основа от DUPONT®.

Предлагаме директен печат на изображения върху различни материи, както на разкроени елементи, така и върху готови облекла.

Видове облекла въху които може да се печата: тениски, блузи, суичъри, ризи, спортни облекла, дънки, фирмено облекло, памучни/полиестерни калъфки за възглавници, памучни/полиестерни торби, рекламен текстил.

Видове материи въху които може да се печата:

 • памучни материи
 • полиестерни материи
 • смеси от памук и полиестер
 • вискоза
 • деним
 • кожа

Забележка: Препоръчително е материите да не бъдат еластични (да не съдържат еластан/ликра)

Изисквания към файловете за печат:

 • векторни файлове: CDR, EPS, AI
 • растерни файлове: TIFF, PSD дори JPEG в реален размер с поне 200-300 dpi/inch
 • цветове, зададени по RGB

Работна площ: до 34х52 см

© Смарт ТОДИС ООД 2024. Всички права запазени.

Затвори